Οι Ιδρυτές

Θεόδωρος Σιδηρόπουλος

Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2014 έγινε δεκτός (κορυφαίο 10% των εισαχθέντων) στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ως όραμα την αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης έχει αποτελέσει μέρος πολλών project. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει ενεργά στον σχεδιασμό και την οργάνωση εξωσχολικών δραστηριοτήτων σε σχολικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Για παράδειγμα, έχει συμμετάσχει, διοργανώσει και διακριθεί σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών, της Βουλής των Ελλήνων, σε ρητορικούς διαγωνισμούς, εικονικές δίκες και επιστημονικά συνέδρια. Μεταξύ άλλων, έχει αποτελέσει μέλος της διοικούσας ομάδας της οργανωτικής επιτροπής του Ετήσιου Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Αμερικανικού Κολεγίου Anatolia και του Διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Αμερικανικού Κολεγίου Anatolia για έξι χρόνια. Από το 2015, δραστηριοποιήθηκε ως Υπεύθυνος Ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού Afixis καθώς επίσης αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2018 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, εργάστηκε στο Τμήμα Ανάπτυξης της εταιρείας της οικογένειάς του, που δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής και εμπορίας επίπλων γραφείου, της Katmetal Workspace.

To 2019, ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και σήμερα αποτελεί μέλος των Επιτροπών Αγοράς, Εμπορίου και Περιβάλλοντος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

t1 copy-min
M1-min

Μάριος Χατζηκώστας

Συνιδρυτής και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου από το οποίο και έλαβε τίτλο προπτυχιακών σπουδών (Bachelor -BSc- Hons – ARB/RIBA PART I) και μεταπτυχιακών σπουδών (Master – March – Hons – ARB/RIBA PART II). Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, ήταν υποψήφιος για το περίβλεπτο βραβείο αριστείας ενώ παράλληλα αποφοίτησε στη κορυφή της τάξης του με διάκριση.

Δίνοντας έμφαση όχι μόνο στην εκπαιδευτική πλευρά της αρχιτεκτονικής αλλά και στην πρακτική, κατάφερε να απόκτήσει εργασιακή εμπειρία σε διάφορες αρχιτεκτονικές εταιρείες στο Λονδίνο. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο εξωτερικό, ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία ΩΜΕΓΑ ΔΟΜΙΚΗ Ο.Ε. Επιπλέον, το 2016 συμμετείχε στην έκθεση “SKG/4022 WORKSHOP” όπου το αντικείμενο ήταν να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι για παιδιά προσφύγων ενώ στη δεύτερη φάση κλήθηκαν να σχεδιάσουν ένα κέντρο νεότητας για πρόσφυγες στην περιοχή Σφαγεία της Θεσσαλονίκης. Η εργασιακή του ηθική και το κίνητρό του βασίζεται στο γεγονός ότι οραματίζεται διαρκώς τον σχεδιασμό αντικειμένων και χώρων που προσπαθούν να πετύχουν την χρυσή τομή μεταξύ πρακτικής, διαχρονικής και ταυτόχρονα καινοτόμου αισθητικής. Αναζητά διαρκώς σύγχρονα σχέδια και στοιχεία από την εκπαιδευτική βιομηχανία. Ένα τομέα τον οποίο έχει επιλέξει να ερευνήσει με στόχο το να εξετάσει πως μπορεί να μετατρέψει και να βελτιώσει το περιβάλλον και τον εξοπλισμό του από την στιγμή που τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν έχουν αλλάξει τον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό τους στη διάρκεια των χρόνων.

Ο Μάριος Χατζηκώστας φιλοδοξεί να ανακαλύψει εκ νέου το σχεδιασμό του τομέα της εκπαίδευσης, καθώς η άποψή του είναι ότι η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός δίνουν ζωή σε κάθε χώρο και μορφή, καθώς η αρχιτεκτονική δεν είναι μόνο σχήματα, κτίρια και άψυχα αντικείμενα, αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να διαμορφώσει εμάς. Ο τρόπος σχεδίασης του είναι μινιμαλιστικός, μοντέρνος και μοναδικός αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να είναι διαχρονικός. Αυτό προσπαθεί για κάθε κομμάτι, όχι κάτι που θα μπορούσε να ξεφύγει από το στυλ ή κάτι που αντικατοπτρίζει μόνο τον χρόνο και τον τόπο του. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αφού η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία, ο Μάριος επιδιώκει επίσης κάθε κομμάτι του σχεδιασμού να είναι πρακτικό και μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα από τον τελικό χρήστη, βρίσκοντας την ισορροπία μεταξύ λειτουργικής και αισθητικής ελκυστικής.

Scroll to Top
info@atwa.gr